Ons actuele cursusaanbod

Narrative 794978 1920
€ 35,- p.p.

Schrijven/ Vertellen

Breng uw levensverhaal tot leven (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden
IMG 1045
€ 35,- p.p.

Verftechnieken op textiel

Leer batikken, zeefdrukken en meer (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden
Camera 5149838 1920
€ 35,- p.p.

Fotografie

Schiet het perfecte plaatje! (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden
Keramiek 12
€ 35,- p.p.

Keramiek

Maak je kennis met keramiek! (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden
Tekenen1
€ 35,- p.p.

Tekenen

Ontdek je teken- en schildertalent! (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden

Hoe wij werken

Wij werken vraaggericht; we gaan actief op zoek naar de creatieve wensen van 60-plussers in de gemeente Roermond. Op basis van de vraag bieden wij gedurende het jaar verschillende muziekcursussen, beeldende workshops - bijv. keramiek, tekenen en schilderen) en belevingscursussen aan. Lessen in bekende technieken, zoals tekenen, schilderen, batikken, fotografie en werken met textiel. Een keer iets totaal anders uitproberen, bijvoorbeeld materiaalrecycling met plastic of pulp art, is ook mogelijkheid. Verder kun je denken aan werken met nieuwe, hedendaagse nieuwe technieken: filmmaken, graffiti, vloggen en digitaal tekenen. Kortom, er is heel veel mogelijk. Op basis van de wensen en de beschikbaarheid van onze deelnemers, stellen we het definitieve programma samen en bepalen we de startdatum en locatie van onze cursussen.

  • Onze cursussen kosten € 35,- per persoon
  • Wekelijkse groepslessen
  • Altijd op een goed bereikbare locatie in Roermond
  • De cursussen worden gegeven door enthousiaste vakdocenten


Wij gaan graag met jou in gesprek!

Heb je een creatieve wens en heb je interesse om bij ons een cursus te volgen, dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@nooitteoudroermond.nl. Bij voldoende interesse kunnen wij mogelijk een nieuwe cursus aanbieden.

Wat is Nooit te oud?!

Roermond wil een leeftijdsvriendelijke stad zijn, waar ruimte is om op een prettige manier oud te worden en waar mensen vanaf 60 jaar volop kansen hebben om mee te doen op cultureel gebied. Daarom is in 2018 het project Nooit te Oud?! opgestart in het kader van Age Friendly Cultural Cities. De workshops (muziek, beweging en beeldend) worden gegeven voor Koninklijke Harmonie Roermond, stichting MUZIEK, ECI cultuurfabriek en The Movement. Nooit te Oud?! wordt financieel ondersteund door provincie Limburg, Lang Leve Kunst Fonds en gemeente Roermond.

Nooit te oud wordt mede mogelijk gemaakt door: