Ons actuele cursusaanbod

Hoe wij werken

Wij werken vraaggericht; we gaan actief op zoek naar de creatieve wensen van 55-plussers in de gemeente Roermond. Op basis van de vraag bieden wij gedurende het jaar verschillende beeldende workshops - bijv. keramiek, tekenen en schilderen) aan en toneelcursussen. Lessen in bekende technieken, zoals tekenen, schilderen, batikken, fotografie en werken met textiel. Een keer iets totaal anders uitproberen, bijvoorbeeld materiaalrecycling met plastic of pulp art, is ook mogelijkheid. Verder kun je denken aan werken met nieuwe, hedendaagse nieuwe technieken: filmmaken, graffiti, vloggen en digitaal tekenen. Kortom, er is heel veel mogelijk. Op basis van de wensen en de beschikbaarheid van onze deelnemers, stellen we het definitieve programma samen en bepalen we de startdatum en locatie van onze cursussen.

  • Onze cursussen beeldend en toneel kosten € 25,- per persoon
  • Wekelijkse groepslessen
  • Altijd op een goed bereikbare locatie in Roermond
  • De workshops worden gegeven door enthousiaste vakdocenten


Wij gaan graag met jou in gesprek!

Heb je een creatieve wens en heb je interesse om bij ons een cursus te volgen, dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@nooitteoudroermond.nl. Bij voldoende interesse kunnen wij mogelijk een nieuwe cursus aanbieden.

Wat is Nooit te oud?!

Roermond wil een leeftijdsvriendelijke stad zijn, waar ruimte is om op een prettige manier oud te worden. ECI cultuurfabriek, Welzijnsorganisatie Wel.kom, de Koninklijke Harmonie Roermond en de gemeente Roermond slaan de handen ineen en ontwikkelen ‘Nooit te oud!?’, een overkoepelend cultureel project waarbinnen in 2019 en 2020 verschillende deelprojecten worden gepresenteerd om iedereen van 55 jaar in de gemeente Roermond onder de mensen te laten komen.

Op donderdag 1 1 maart vond de online slotmanifestatie van Nooit te Oud?! plaats.

Nooit te oud wordt mede mogelijk gemaakt door: