IMG 6198
€ 35,- p.p.

Blazersklas

Leer (opnieuw) een muziekinstrument bespelen! (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden
Mfo 3240036 1920
€ 35,- p.p.

Muziekband

Samen in een popband spelen (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden
Foto koor
€ 35,- p.p.

Koorklas

Zing uit volle borst mee met de mooiste liedjes! (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden
Gitaar afbeelding
€ 35,- p.p.

Gitaarklas

Neem uw gitaar mee en we gaan samen muziek beleven (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden
20200807 101524
€ 35,- p.p.

Muziektheorie

Leer noten lezen en ritmes kunnen herkennen en spelen (De inschrijvingen voor de huidige ronde zijn gesloten. Begin 2023 start er weer een nieuwe ronde)

Meer info & aanmelden

Muziek een leven lang

Je bent nooit te oud om te leren! Vanuit deze gedachte biedt de Koninklijke Harmonie Roermond diverse soorten muziekklassen aan voor iedereen van 60 jaar en ouder in Roermond. Ervaring met (koor)zang, het bespelen van een instrument of het kunnen lezen van bladmuziek is niet nodig. Onze professionele muziekdocenten leren jou op een enthousiaste, laagdrempelige manier alle basisbeginselen. De klassen vinden wekelijks op dezelfde tijd en locatie plaats en gaan in principe altijd door. Tevens start ECI cultuurfabriek in september 2021 met een Senioren popband.

Hoe wij werken

Wij werken vraaggericht; we gaan actief op zoek naar de creatieve wensen van 60-plussers in de gemeente Roermond. Op basis van de vraag bieden wij gedurende het jaar verschillende muziekcursussen, beeldende workshops - bijv. keramiek, tekenen en schilderen) en belevingscursussen aan. Lessen in bekende technieken, zoals tekenen, schilderen, batikken, fotografie en werken met textiel. Een keer iets totaal anders uitproberen, bijvoorbeeld materiaalrecycling met plastic of pulp art, is ook mogelijkheid. Verder kun je denken aan werken met nieuwe, hedendaagse nieuwe technieken: filmmaken, graffiti, vloggen en digitaal tekenen. Kortom, er is heel veel mogelijk. Op basis van de wensen en de beschikbaarheid van onze deelnemers, stellen we het definitieve programma samen en bepalen we de startdatum en locatie van onze cursussen.

  • Onze cursussen kosten € 35,- per persoon
  • Wekelijkse groepslessen
  • Altijd op een goed bereikbare locatie in Roermond
  • De cursussen worden gegeven door enthousiaste vakdocentenWat is Nooit te oud?!

Roermond wil een leeftijdsvriendelijke stad zijn, waar ruimte is om op een prettige manier oud te worden en waar mensen vanaf 60 jaar volop kansen hebben om mee te doen op cultureel gebied. Daarom is in 2018 het project Nooit te Oud?! opgestart in het kader van Age Friendly Cultural Cities. De workshops (muziek, beweging en beeldend) worden gegeven voor Koninklijke Harmonie Roermond, stichting MUZIEK, ECI cultuurfabriek en The Movement. Nooit te Oud?! wordt financieel ondersteund door provincie Limburg, Lang Leve Kunst Fonds en gemeente Roermond.

Nooit te oud wordt mede mogelijk gemaakt door: